Účetní program AdmWin - video ukázka rychlého a snadného vystavení faktury

Konec platnosti certifikátů k EET

Koncem roku 2019 a začátkem roku 2020 dochází postupně k ukončení platnosti certifikátů pro EET poplatníkům, kteří si jej vygenerovali v počátcích zavádění EET, tj. před 3 lety. Je vhodné si zkontrolovat platnost svého certifikátu a včas si jej vyměnit za nový.
Účetní program AdmWin zobrazuje konec jeho platnosti v úloze "EET - nastavení" a od verze 2.91 s předstihem začne při startu zobrazovat upozornění na blížící se konec platnosti certifikátu.

Činnosti spojené s generováním pokladních certifikátů se provádějí ve webové aplikaci Elektronická evidence tržeb na Daňovém portále (www.daneelektronicky.cz). V části „CERTIFIKÁTY“, ve webové aplikaci EET, je možné ověřit dobu platnosti pokladního certifikátu, ale také využít službu upozornění na konec jeho platnosti. K tomu stačí ve stejné části aplikace do pole „Email pro upozornění“ zadat kontaktní e-mailovou adresu. Na tu následně budou poplatníkovi zaslány postupně tři e-maily s upozorněním o blížícím se konci platnosti konkrétního pokladního certifikátu. Jsou rozesílány 3x: 2 měsíce předem, 2 týdny předem a pak 3 dny před ukončením jeho platnosti.

Po expiraci nebo zneplatnění certifikátu není možné certifikát znovu obnovit ani prodloužit. Vydání certifikátu je bezplatné.

Přesný postup a odpovědi na často kladené otázky v souvislosti s výměnou pokladního certifikátu naleznete na stránkách www.etrzby.cz.

Více informací na účetní program, zápis firmy naleznete i na účetní program.

Vyhledávání