Účetní program AdmWin - video ukázka rychlého a snadného vystavení faktury

Jedno z možných řešení EET

Nelze jinak. Uskočit před jednotlivými vlnami EET (elektronické evidence tržeb) je pro většinu podnikatelů nemožné, nepatří-li do výjimek. Trápí je na ni jen pomyšlení a to tak, že v průběhu jejich vytíženého dne si několikrát na EET vzpomenou, ale vzápětí jejich myšlenku přebije jiná starost. Tak to jde den za dnem a i vy určitě víte, jak tohle skončí. Nechceme domalovávat bubákovi EET rohy na zeď. Právě naopak. Chceme si na něj posvítit a přimalovat mu šaty a klobouk!

Pokud jste majitelé maloobchodu a velkoobchodu určitě již máte vlastní systém své práce, počítač a tiskárnu. Chápete zavedení EET jen jako zbytečnou starost navíc, přitom málokoho napadne, že se dá z povinné elektronické evidence vlastně udělat posun vpřed. Jste zvědaví jak?  Za prvé se zkusme zahloubat nad tím, proč není pořízení e-pokladny nutnost.

Bez pokladny to jde také

Přes bubáka vyskakujícího ze zkratky EET se snadno přehlédne skutečnost, že se jedná o elektronickou evidenci tržeb, kde pořízení e-pokladny není zákonnou podmínkou. Pro splnění vlastně jen potřebujete zařízení s připojením k internetu (PC, notebook, tablet, chytrý telefon, e-pokladnu). Tiskárna také není nutností, pokud se se zákazníky dohodnete na elektronické podobě účtenky. To je ovšem při pultovém prodeji nereálné. Paradoxem je, že pořízení a provoz tiskárny A4, naplněné štosem papíru A5, vyjde podstatně levněji, než pořízení a provoz páskové tiskárny. V dnešní době se zařízení s připojením k internetu již běžně při podnikání používají pro vystavování faktur za hotové nebo prodejek. Proto není překvapením, že se našla softwarová řešení, při kterých se po zavedení EET pro podnikatele prakticky nemusí nic změnit.

Řešení s výhodou

Na trhu je spousta softwarových řešení stejně jako pokladních systémů, opět se liší drobnými funkcemi a cennou. Sami po zvážení svých podnikatelských potřeb odhadnete, které řešení se pro vás hodí. Ale jen dle cenové náročnosti zavedení a provozu a pokrytí nejnutnějších potřeb, tj. odesílání účtenek do EET, není vhodné se orientovat. Zadumejte na chvilku nad tím, zda by pro vás nebylo přínosem, kdybyste v každém okamžiku znali stav jednotlivých položek prodávaného zboží bez nutnosti obíhat regály a se zápisníkem v ruce nezjišťovali, co kde chybí, dochází a co je zapotřebí nakoupit. Co kdybyste nemuseli pracně vzpomínat, co se kdy v jakém období jak dobře prodávalo a podle toho objednávat. Co kdyby se nějak automaticky vytvořily objednávky na dodavatele, vy je jen zhlédli a dle vlastních zkušeností, popř. s podporou všudypřítomných přehledů o prodejnosti a ziskovosti jen korigovali objednávané množství? Neubralo by vám to práce, přemýšlení a starostí?

To vše umí a je k tomu určen účetní program AdmWin. Nelekejte se označení „účetní“. Ekonomika není jen účetnictví, jde především o ziskovost vašeho podnikání, které pomocí programu dostane pod kontrolu. Program představuje řešení EET s výhodou podnikatelského růstu. Zjednoduší podnikání a postará se o EET, pro které stačí jen odkázat se na soubor certifikátu s elektronickým podpisem vygenerovaným na portále daňové správy a od zadaného data se všechny prodejky - účtenky, popřípadě faktury za hotové nebo pokladní příjmové doklady a stvrzenky, odešlou automaticky.

Tábor fanoušků programu AdmWin

Ekonomický software AdmWin není žádná rychlokvaška vyrostlá v podhoubí EET. Na trhu je již od roku 1990 a má nesčetné množství spokojených uživatelů, kteří se svými postřehy a nápady podílejí na vývoji.

Firmy, které obchodují s ohromujícím počtem produktů (mluvíme o tisících) jako je například Těsnění POLANKA s.r.o., využívají program hlavně pro správu skladu, protože vytváření skupin a jednotlivých karet zboží značně urychluje jejich vyhledávání.  Komplexní zpracování požadavků na zásoby zboží a jejich automatické objednání u dodavatelů patří podle firmy Hájek autodíly s.r.o. do oblíbených funkcí programu AdmWin, navíc potěší zpracování prodejek a nově přidané EET, jak řekl majitel maloobchodu i velkoobchodu v Olomouci pan Jaromír Pur.

Naši fanoušci si chválí nejen snadné a intuitivní ovládání, ale také říkají: „Málokterý program má tak chytře propojené účetnictví se skladovým hospodářstvím… co se týče účetnictví a mezd, jsou provázané a přehledné. Je to perfektně udělané a my s tím nemáme žádné problémy.“ (Jan Polanka, Těsnění POLANKA s.r.o.).

Více informací na účetní program, zápis firmy naleznete i na účetní program.

Vyhledávání